Како изгледа FIAT 500X на патентним цртежима?

Агенције
Како изгледа FIAT 500X на патентним цртежима?

На интернету су објављени први патентни цртежи будућег FIAT-овог малог кросовера који ће дjелити платформу са сродним моделом марке Jeep.

Иако дизајн FIAT-а 500X није тајна откад је његов профил накратко приказан новинарима на презентацији модела 500L у лето 2012, нови цртежи су потврдили оно што смо да сада знали о изгледу малог урбаног СУВ возила.

Кросовер ће преузети стилске детаље од других модела породице 500. То је нарочито уочљиво на предњем и задњем дијелу возила, ако се посматрају маска хладњака и свјетлосне групе.

Модел 500X имаће нешто вишу силуету, и по томе ће бити сличан моделу 500L, али ће за разлику од њега имати и повишено одстојање од земље.

FIAT, који је недавно преузео потпуну контролу над Chryslerom, поред овог кросовера производиће на истој платформи и модел марке Jeep (у власништву Chryslera), за сада непотврђеног имена. У медијима се наводе називи Junior и Jeepster.

Оба модела израђиваће се у FIAT-овом погону у италијанском градићу Мелфи. Капацитет фабрике биће 1.600 аутмобила на дан.

Очекује се да ће два кросовера погон добијати од мотора који се користе и у FIAT-у 500L, међу којима су 0.9 литарски TwinaAir  Турбо, 1.4 литарски MultiAir Турбо и 1.6 литарски MultiJet II.

Производња ће почети током 2014, а премијера би најраније могла да се догоди на предстојећем ауто-салону у Женеви, у марту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана