Како ће изгледати нови Passat?

Агенције
Како ће изгледати нови Passat?

Volkswagen је открио прве званичне цртеже и детаље слиједеће генерације модела Passat, који ће највјероватније бити представљен до краја године.

Иако скице не пружају потпуно вјерну слику новог Passatа, оне су добар показатељ како ће изгледати неки детаљи на аутомобилу када буде званично представљен.

Volkswagen је познат по томе што не мијења превише дизајн својих модела у односу на претходну генерацију. Ипак, захваљујући другачијим фаровима и маски хладњака, чини се да ће нови Passat имати изглед који ће поред конзервативних купаца привући и љубитеље аутомобила спортског дизајна.

Спортски стилски приступ прати и силуету и задњи дио аутомобила, па Passat на скицама подсјећа на купе-лимузину.

Лукови изнад точкова и велике алу фелне на скици су очигледно пренаглашени али би продукцијски модел могао да задржи трапезоидне хромиране завршетке издувних цијеви.

Према најавама, Volkswagen ће купцима понудити и нови дизајн унутрашњости, "head-up " дисплеј, дигиталну инструмент таблу са великим екраном од 12,3 инча, умjесто класичне аналогне, као и нову генерацију мултимедијалног система који ће моћи да се синхронизује са смартфон уређајима.

Понуда бензинских мотора обухватаће агрегате у распону од 120 до 280 кс.

За 2015. планирана је и plug-in хибридна верзија која ће користити 1.4 литарски бензински TSI мотор и електромотор са 102 кс (75 kW). Комбинована снага овог Passatа износиће 204 кс (150 kW), а аутономија кретања на електрични погон око 50 км.

Међу погонским јединицама наћи ће се и нови чевороцилиндрични twin-turbo-турбо 2.0 TDI са 240 кс (176 kW) и 500 Нм максималног обртног момента. Мотор ће бити повезан са седмобрзинским DSG мијењачем, а ова верзија Passatа имаће погон на сва четири точка.

Према најновијим информацијама, нова генерација Volkswagen лимузине средње класе биће представљена нешто раније него што се очекивало, па би премијера могла да буде већ на јесен. У том случају, нови Passat стигао би у продајне салоне до краја 2014.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана