Како би Jeep Willys изгледао данас?

Aгенције
Како би Jeep Willys изгледао данас?

Компанија Jeep представиће на предстојећем сајму аутомобила у Лос Анђелесу посебну верзију модела Wrangler посвећену легендарном војном возилу Willys.

Jeep Willys Wheeler Edition заснован је на моделу Wrangler Спорт. Аутомобил призива у сjећање чувени Willys својом бојом, точковима и гумама, платненим кровом и другим ретро детаљима, попут сигурносних копчи на поклопцу мотора.

Како би осигурао да савремена верзија може да се избори са тешким теренима попут свог претходника, Jeep Willys Wheeler Edition опремљен је Command-Trac 4x4 погонским системом и Trac-Lok диференцијалом за ограничено проклизавање на задњој осовини.

Попут стандардног Wranglerа, Willys верзија за погон користи 3.6 литарски Pentastar V6 мотор са 288 кс (212 kW) и 352 Нм максималног обрног момента.

Снага се на точкове преноси помоћу шестобрзинског мануелног или шестостепенг аутоматског мењача, који је доступан као опција.

Након новембарске премијере у Лос Анђелесу, аутомобил ће се појавити на америчком тржишту почетком 2014, са почетном цијеном од 25.795 долара (19.000 евра), за верзију са 2 врата, док ће модел са 4 врата коштати од 29.595 долара (21.900 евра).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана