Још један СУВ модел одлази у пензију

GS
Foto: Bloomberg

Не догађа се често да СУВ модели не добију насљедника. Ипак, и то је могуће, а најновији примјер долази из Сеата. Њихов први и највећи СУВ, модел Tarraco, управо је пензионисан. Помало неочекивано, шест година након лансирања велики СУВ одлази у пензију без директног насљедника.

Шпански близанац моделима Шкода Kodiaq и Volkswagen Тигуан Allspace неће дочекати другу генерацију, али ће зато направити мјеста за нови Цуприн модел. Тиме ће се потврдити нагађања како ће Цупра у будућности расти, док ће Сеат пасти у други план.

"Сеат Tarraco је био успјешан. Али насљедника Tarraca неће бити. Од средине 2024. у сегменту ћемо се фокусирати на нови Цупра Terramar, који ће врло добро испунити овај простор. Tarraco ће тада бити избачен из употребе - завршиће своју производњу до другог тромјесечја 2024", поручили су из Сеата за британски "Autocar".

Укидање овог модела је очекивано јер није био спомен у посљедњем годишњем извјештају за ову годину. С друге стране, Ибиза, Арона, Атеца и Леон – биће унапријеђени, продужујући њихов животни циклус до "краја ере мотора с унутрашњим сагоријевањем".

И на крају рецимо како је Tarraco био најуспјешнији 2019. године с 29.615 проданих примјерака, док је већ 2022. године продаја пала на тек 12.872 примјерка. Поређења ради, Шкода Kodiaq је 2019. године продана у 88.516 примјерака, преноси "Index".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана