Још бржи Тесла S за њемачке аутопутеве

Aгенције
Још бржи Тесла S за њемачке аутопутеве

Власник и извршни директор компаније Тесла Моторс, Илон Маск, најавио је да ће купцима модела S у Њемачкој понудити програм унапређења који ће овом аутомобилу омогућити постизање још већих брзина.

Говорећи на презентацији одржаној у Минхену, Маск је рекао да компанија планира да власницима модела Тесла S омогући да свој аутомобил возе још брже на дијеловима аутопута у Њемачкој на којима нема ограничења брзине.

"Послаћу тим својих инжењера у Њемачку како би извршили модификације на аутомобилима", рекао је Маск, додајући да ће вожња модела S при већим брзинама представљати "право уживање".

Маск није улазио у техничке детаље програма унапређења, али је казао да ће пакет бити бесплатан, како на новим возилима, тако и за власнике који су већ купили овај аутомобил.

Он је изјавио и да ће Нијемци до краја 2014. имати најбољу мрежу суперпуњача на свијету, послије САД. Првих шест станица за брзо пуњење је већ у изградњи, а Маск тврди да ће се до краја 2014. године брзи пуњачи налазити у домету максималног радијуса кретања свим власницима модела Тесла S.

Најбржа, Signature Performance верзија модела Тесла S према фабричким подацима развија максималних 210 km/h.

Прочитајте више о суперпуњачима за Тесла аутомобиле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана