Јокићев Rolls Royce дизајнирао Београђанин

Г.С.
Јокићев Rolls Royce дизајнирао Београђанин

Актуелни двоструки МВП НБА лиге Никола Јокић похвалио се луксузним аутомобилом.

Rolls-RoyceCullinan је синоним за луксуз и комфор у вожњи, али захваљујући моћном мотору ова друмска лађа и те како може да покаже "мишиће" на ауто-путу.

Ову СУВ грдосију огромних габарита и масе, која са возачем прелази 2,8 тона, покреће једнако импресиван мотор, 6.75 твин-турбо В12.

Име Cullinan позајмљено је од највећег икада пронађеног сировог дијаманта који има драгуљарски квалитет. Овај дијамант је откривен у Јужној Африци 1905. године и има 3.106,75 карата (621,35 г).

Посебан куриозитет у вези са моделом Rolls Royce Cullinan представља податак да је у његовом дизајнирању учествовао Павле Трпинац, који је рођен у Београду.

Павле је прије тога такође био дио тима који је обликовао Rolls Royce моделе Ghost и Wraith, а присуствовао је и свечаној премијери Cullinana на сајму у Београду.

Што се Николе Јокића тиче, он је по први пут поделио унутрашњост овог аутомобила, док још од раније знамо да посjедује модел Cullinan када је видео снимак објавио његов тадашњи тимски, колега Вил Бартон, преноси Б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана