”Јефтина Г-класа”: Force Gurhka је теренац из Индије са три реда сједишта

Г.С.
”Јефтина Г-класа”: Force Gurhka је теренац из Индије са три реда сједишта

Force Motors је коначно представио ажурирани асортиман модела Gurhka , који по први пут укључује каросерију са 5 врата и распоред сједишта у три реда.

Робусни теренски аутомобил из Индије, који је инспирисан Мерцедесом Г-класе, такође је добио благо унапређење технологије унутар кабине и остаје искључиво доступан са дизел мотором.

Почевши са новим додатком у линији, Force Gurhka са 5 врата задржава кутијасти стил постојећег модела, са дужом каросеријом која га чини да још више изгледа као Г-класа.

Са дужином од 4.390 мм, верзија са 5 врата је за пуних 425 мм дужа од модела са 3 врата, а сва додатна дужина иде у прилог повећању међуосовинског растојање на 2.825 мм.

Предњи и задњи дијелови возила задржавају препознатљив дизајн, укључујући типичне округле ЛЕД фарове и необојене пластичне бранике који изгледом одговарају широким заштитним оквирима блатобрана.

Теренски педигре је наглашен растојањем од тла од 233 мм, заједно са додацима као што су “сноркел”, кровни носач и мердевине постављене позади за лакши приступ крову.

Force Gurhka је опремљен алуминијумским фелнама од 18 инча ,са гумама за све терене.

Поглед унутра открива да Gurhka има екран осjетљив на додир од 9 инча за инфотејнмент уређај, који је компатибилан са Андроид Ауто и Епл КарПлеy фунцкијама.

Ново ажурирање модела такође укључује дигиталну инструмент таблу, али не тако напредну као оне које се налазе у савременим возилима других произвођача.

Форце Моторс тврди да је контролна табла прекривена материјалом меким на додир, али целокупни дизајн и даље одражава карактер нискобуџетног аутомобила.

 

Што је још важније, дужа каросерија верзије са 5 врата има троредни распоред са седам седишта, побољшавајући његову практичност.

Међутим, компактна основа указује на то да мјеста за пртљаг нема превише, посебно када су наслони свих сједишта усправљени.

Безбједносна опрема је ограничена на два предња ваздушна јастука, сигурносне појасеве, АБС и камеру за вожњу уназад.

Force Gurhka  за погон користи 2.6-литарски четвороцилиндарски дизел мотор који заиста потиче од Мерцедеса. Мотор производи 140 КС (103 кW) и 320 Нм обртног момента.

Снага се преноси на сва четири точка искључиво преко петостепеног мануелног мјењача и 4WD система са предњом и задњом блокадом диференцијала, преноси Б92.

Као и код свих модела компаније Force Motors, Gurhka се вози на класичној шасији.

Нови Force Gurhka са опцијом са 5 врата ће ускоро кренути у продају у Индији.

Иако цијене нису објављене, очекује се да ће основна верзија коштати приближно 19.000-20.000 долара.

Ривали у сегменту су нешто мањи Сузуки Jimny са 5 врата и надолазећа Махиндра Thar Armada.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана