Jединствени Мерцедес на продају ФОТО

Aгенције
Jединствени Мерцедес на продају ФОТО

Ручно направљени, пред-продукцијски Мерцедес-Бенз 300SL Gullwing из 1954. године оглашен је на сајту еBay. Цијена: 850.000 долара.

Са 850.000 долара у џепу, могли бисте да оформите читав приватни возни парк. Ипак, не постоји много аутомобила широм свијета који су посебни попут овог пред-продукцијског Мерцедес-Бенза 300SL Gullwing. Половњак је у одличном стању, иако је прешао близу 100.000км.

Према ријечима власника, овај примерак највјероватније је направљен посебно за Сајам аутомбила у Детроиту 1955. године. По хаубом се налази "NSL" мотор који је ријетко када уграђиван у SL-ове са челичном каросеријом. Укупно је направљено само 50 примjерака Мерцедеса SL пре уласка у серисјку производњу и сви су ручно склопљени.

Посебност овог Мерцедеса још лежи и у ручици мjењача необичног облика, конкавној звијезди на маски хладњака као и у нижим преносним односима у мјењачу како би ауто остваривао оштрија убрзања.

Иако звучи као оглас продавца који жели да вам прода "крш" овај SL био је у гаражи посљедње три деценије и продаје се због лошег здравственог стања власника.

Послије "генералне" ауто је прешао само 10.000км. Аутомобил је првобитно био бијеле боје, али је офарбан у црну током 80-их година прошлог вијека.

Власник очекује да његов SL са лакоћом може да достигне цијену од милион долара на аукцији. У вријеме објављивања овог чланка на eBayџ-у нико није понудио новац за овај посебан аутомобил.

Погледајте оглас, али вас савjетујемо да не дајете понуде. Рок за уплату читаве суме је 14 дана од затварање аукције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана