Jединствени Icona Vulcano по цијени од 2 милиона евра

Агенције
Jединствени Icona Vulcano по цијени од 2 милиона евра

На Сајму аутомобила у Шангају представљен је супераутомобил Vulcano италијанског произвођача Icona. За ексклузивност посједовања за сада јединог произведеног примерка, његов будући власник мораће да издвоји два милиона евра.

За настанак модела Vulcano заслужна је компанија Cecomp, која се бави израдом каросерија и шасија супераутомобила, а која је један од оснивача марке Icona. Cecomp је између осталог познат и по раду на BMW-у З4 Zagato и Ferrarijу 575М SuperAmerica.

На моделу Vulcano примjећује се стилски утицај Ferrariја, Lexusa LFA, чак и Chevroleta Corvette, а овај аутомобил дугачак је 4.450 мм, широк 1.940 мм, док је његова маса 1.595 кг.

Иако је примjерак који је приказан у Шангају вjероватно једини који ће бити произведен, у компанији Icona кажу да су припремили два погонска система за двије различите верзије. За прву, која носи ознаку H-Turismo, и која је намjењена за свакодневну вожњу по јавним путевима, развијен је хибридни агрегат који се састоји од V12 мотора који развија 801 кс и електромотора снаге 119 kW/162 кс.

Снага се преноси на задње точкове путем аутоматског мjењача, а аутомобил је у овој конфигурацији у стању да од 0 до 100 km/h стигне за 3 с, а до 200 km/h за 9,2 с. Максимална брзина износи 350 km/h.

За H-Competizione, тркачку верзију модела Icona Vulcano, дизајниран је други погонски систем који укључује twin-turbo V6 мотор са 558 кс и већ поменути електромотор.

Бензинац снагу испоручује на предње точкове, а електрични агрегат на задње, претварајући Vulcano у супераутомобил са погоном на сва 4 точка. У овој конфигурацији убрзање из мjеста до стотке постиже се за 2,9, а до 200 km/h за 8,9с с, док максимална брзина остаје непромjењена.

Произвођач није саопштио која од двије верзије погонских система се налази у аутомобилу који је представљен у Шангају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана