Један од најнеобичнијих ентеријера свих времена

Агенције
Један од најнеобичнијих ентеријера свих времена

Осим по својим врхунским перформансама, Vector W8 је аутомобил који се истиче и веома необичним изгледом кабине.

Овај амерички супер-спортски аутомобил који подсjећа на неке старије моделе Lamborghiniја, производио се од 1989. до 1993. Рачунајући и два претпродукцијска возила, укупно је израђено 19 примjерака.

За погон је употребљен 6.0 литарски V8 са два турбо пуњача који је према спецификацијама произвођача развијао 660 кс (485 kW) и 880 Нм максималног обртног момента. Максимална брзина серијске верзије износи преко 350 km/h, а током тестирања прототип је успио да постигне брзину од 389 km/h.

Vector W8 осим перформансама привлачи љубитеље аутомобила и својим необичним ентеријером. Унутрашњост аутомобила дизајнирана је тако да је читава инструмент табла, која стилски подсjећа на авионски кокпит, издвојена и смjештена са лијеве стране волана.

На тај начин, функције и команде које користи возача доступне су искључиво њему.

Умјесто класичних инструмената, произвођач је инсталирао велики дигитални дисплеј, на коме се могу видјети најважнији подаци битни за вожњу.

Са друге стране, сувозачу је остављено да се забавља аудио системом који садржи масивни CD уређај за смjештај 10 дискова.

Интересантан је у положај електричних команди за подешавање сjедишта које се налазе између возача и сувозача, док се команде мjењача налазе у возачевим вратима.

Аукцијска кућа RM Auctionc најавила је да ће у августу понудити на продају један примjерак Vectorа W8, а више фотографија овог и данас занимљивог аутомобила можете погледати у Галерији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана