Јагуар са ''F-Type Heritage 60 Edition'' обиљежава 60 година модела ''Е-Type''

Кликс
Јагуар са ''F-Type Heritage 60 Edition'' обиљежава 60 година модела ''Е-Type''

Јагуар обиљежава 60. годишњицу спортског аутомобила Е-Type наредне године, а тим поводом припрема специјалну верзију данашњег еквивалента коју представља F-Type.

Модел је назван F-Type Heritage 60 Edition, а биће произведено свега 60 примјерака доступних купцима широм свијета, осим у Кини.

Сваки примјерак ће бити ручни рад Јагуар Ланд Роверовог СВ Bespoke тима експерата за персонализацију, а у понуди ће се наћи купе и кабриолетски модели.

F-Type Heritage 60 Edition је базиран на моделу F-Type R који покреће 5,0-литарски V8 мотор с компресором. Овај мотор развија 567 КС, а снага се преноси на сва четири точка. Истакнута промјена екстеријера је Sherwood зелена боја која је кориштена у оригиналној палети боја прврог Е-Type модела. Та боја није у понуди од шездесетих година прошлог вијека.

Екстеријер красе сјајни црни и хромирани детаљи "инспирисани наслијеђем", 20-инчне црне фелге од легура и црна кочиона клијешта.

Унутрашњост је такођер промијењена, пресвучена је новом кожом, односно Caraway и Ebony Winsdor кожом у два тона.

На наслонима за главу се налазе логотипи Е-Type 60th. Централна конзола садржи алуминиј, а овакав дизајн је инспирисан кућиштем ретровизора модела Е-Type. Ту су и специјалне патоснице, плочице и друго.

Снага је остала иста, а тиме и убрзање од 0 до 100 km/h које се "обавља" за 3,5 секунди. Максимална брзина износи 299 km/h.

Сваки примјерак специјалног модела биће направљен у Јагуар Ланд Роверовом Castle Bromwich постројењу, а потом завршна обрада преостаје HV Bespoke експертима за персонализацију који свој посао обављају у Warwickshireu.

Сваки од аутомобила ће коштати најмање 122.500 фунти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана