Ивана Шпановић мијења Рикарда у Ред булу? ФОТО

Б92
Ивана Шпановић мијења Рикарда у Ред булу? ФОТО

Српска атлетичарка Ивана Шпановић и њен тренер Горан Обрадовић посјетили су Ред бул ринг и опробали се у вожњи Формуле.

Домаћин и ментор на стази у Шпилбергу био им је бивши возач Формуле један, Аустријанац Патрик Фризахер, који им је помогао да стекну теоријско и практично знање које су касније пренијели на стазу.

Фризахер је на почетку "представе" провозао Ивану Шпановић и Горана Обрадовића у КТМ X Bow  двосjеду, а то искуство је било импресивно како за сувозаче тако и за гледаоце поред стазе.

"Ово је феноменално, не знам шта да кажем. Нисам очекивала овако нешто. Ја стварно волим брзину, али ово је чудесно. Немате ни најмању идеју шта ће се десити следеће. Све је тако брзо. Ово је било лудо", рекла је Ивана Шпановић.

Ни Горан Обрадовић није могао да сакрије одушевљење.

"Осећао сам се сигурно иако је ова вожња нешто што никада нисам доживео. Толико брзо и опасно, а опет сигурно", рекао је Обрадовић.

Слободан дан, први послије напорне сезоне, Ивана Шпановић јесте искористила за забаву, али није очекивала да ће то прерасти у авантуру.

Фризахер је послије теоријске наставе госте смјестио у формулу 2.0, а прије тога Ивана Шпановић је добила прво право тркачко одијело кројено по њеној мјери са именом и заставом Србије. Прије него што је села за волан формуле добила је уникатну кацигу осликану специјално за њу - са грбом Србије, својим потписом, ознаком 7+.

Ивана Шпановић и Горан Обрадовић су потом изашли на стазу на којој су ове године возили најбољи свјетски возачи Формуле један и најбољи мотоциклисти на свијету.

Из круга у круг су били све сигурнији и возили су све брже дионицом од 4,3 километра. Обоје су покушавали да нађу што сигурнију, али истовремено и најбржу линију вожње.

"Нисам веровала да је тако тешко управљати болидом. Ово је потпуно другачије од оног што сам мислила. Ствари толико брзо пролазе поред вас да можете само да видите неколико тачака испред себе. Морате да будете изузетно физички спремни", рекла је Ивана Шпановић.

Патрик Фризахер је на крају оцјенио "возаче".

"Већ сам рекао да су обоје јако добри, али ако већ морам да бирам, Ивана је за нијансу храбрија и то је можда однијело предност", рекао је Фризахер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана