Инцидент на VW презентацији у Женеви VIDEO

Агенције
Инцидент на VW презентацији у Женеви VIDEO

Волксњагенова презентација на сајму аутомобила у Женеви није могла да прође без подсjећања на дизел скандал који је уздрмао ову компанију, преноси холандски сајт Nos.nl.

У току представљања рестилизованог модела Up!, на бини се појавио еколошки активиста обучен као ауто-механичар. Он је пришао изложеном аутомобилу у намјери да "инсталира" преварантски софтвер, алудирајући на Volkswagenову дизел аферу из септембра 2015. када је откривено да је компанија варала на тестовима емисије штетних гасова код неких дизелаша.

"Извињавам се, али припремио сам нови преварантски софтверски уређај, који нико неће моћи да открије и сад ћу да га инсталирам", рекао је незвани гост и сагнуо се испод предњег дијела возила, упркос покушајима презентера да га спречи у томе.

"Хвала, али ово је савршени аутомобил и нема потребе да се поправља", покушао је да се нашали званичник Volkswagena који је представљао модел присутним новинарима.

У тренутку док га је обезбjеђење одводило са бине, активиста је успио да дода како је за постављање софтверске справе добио одобрење од првог човјека компаније, Матијаса Милера, који му је рекао да је то у реду, под условом да не буду откривени.

Инцидент су забиљежиле бројне новинарске камере:

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана