И Канађани ударили на Yugа

Агенције
И Канађани ударили на Yugа

Духови прошлости и даље прогањају аутомобилску индустрију из Крагујевца.

Канадски сајт Autoguide.com искористио је најновији извештај америчке организације Consumer Reports о (не)поузданости савремених аутомобилских модела да доведе у везу прокажени Yugо са актуелним FIAT-ом 500L, који се такође производи у Крагујевцу.


Видео прилог о најнепоузданијим савременим аутомобилима на америчком тржишту започели су подсјећањем на модел који у Сјеверној Америци има репутацију једног од најлошијих возила у историји - Yugо. Након увода у коме је оцрњен некадашњи понос ex-Yu ауто-индустрије, прешли су на листу 10 нејнепоузданијих актуелних модела (од којих су чак 8 продукти америчких фабрика).

На крају, круг се затворио јер је Consumer Reports за најнепоузданији модел у 2015. прогласио још један аутомобил који се производи у Србији - FIAT 500L, а водитељ очигледно сматра да то није случајност.

Иначе, Yugо је већ годинама високо пласиран у бројним анкетама о најгорим аутомобилима свих времена.

Амерички магазин Тајм прогласио га је 2007. за најгори модел у историји, док је на листи најружнијих аутомобила коју је 2012. саставио ЛА Тајмс заузео треће мjесто, иза два америчка модела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана