Hyundai представља свој највећи електрични СУВ

GS
Foto: YouTube

Hyundai ће представити свој највећи електрични СУВ, Ioniq 9, на Салону аутомобила у Лос Анђелесу у новембру.

Засновано на концепту СЕВЕН представљеном 2021. године, Ioniq 9 ће бити прво Hyundai троредно електрично возило и изграђено је на наменској платформи за ЕВ, Е-ГМП, преноси портал Newsis.

Тренутно у завршној фази производње у Hyundai фабрици Асан у Јужној Кореји, Ioniq 9 ће се на крају производити у новој Мета фабрици компаније у Џорџији. Овај стратешки потез има за циљ да задовољи растућу потражњу за великим електричним СУВ-овима на америчком тржишту.

Одлука да се овај модел назове Ioniq 9 означава стратешки помак за Hyundai. Умјесто да настави нумерички низ, компанија је одлучила да позиционира Ioniq 9 као водећи модел, и да он представља врхунац њихове линије електричних возила. Ова промјена омогућава потенцијално проширење Ioniq серије додатним моделима у будућности.

Модел је првобитно планиран за јунски деби на Салону аутомобила у Бусану, али Hyundai је помјерио фокус на Сајам аутомобила у Лос Анђелесу. Очекује се да ће Ioniq 9 редефинисати сегмент луксузних електричних СУВ возила, нудећи пространост, напредну технологију и изузетне перформансе, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана