Hyundai изазива Теслу: Ти си на реду, Илоне

Срна
Hyundai изазива Теслу: Ти си на реду, Илоне

Корејски произвођач представио је на ауто-салону у Женеви мали електрични СУВ и упутио изазов првом човjеку Тесле, Илону Маску.

Hyundai је под куполама сајма у Женевипредставио три нова модела са разноврсним погонским системима и показао да разматра више опција када је ријеч о могућем гориву будућности.


Чисто електрични погон заступљен је моделом Hyundai Kona EV, који ће се продавати у двије верзије - са мањом и већом батеријом.

Женевски премијеру свог електричног модела, Hyundai је искористио за занимљив маркетиншки потез.

Корејски произвођач поставио је велики билборд на коме је уз фотографију модела Kona Electric упутио поруку првом човjеку Тесле, Илону Маски, којом поручује да је сада он на реду да повуче слиједећи потез када је ријеч о новом, још савршенијем електричном моделу аутомобила:

Подсјећамо, у основној варијанти са батеријом капацитета 39,2 kWh, Кona Electric има електромотор снаге 135 ks и аутономију у вожњи до 300 км.

Снажнија Kona од 204 кс има батерију од 64 kWh, а овај аутомобил може да пређе и до 470 км прије него што остане без електричне енергије.

Hyundai тврди да се батерије у оба модела могу допунити до свог 80% капацитета за 54 минута, ако се користи брзи пуњач од 100kW.

Базична Kona Electric од 0 до 100 км/х убрзава за 9,3 с, а снажнија варијанта за 7,6 с. Максимална брзина обе верзије износи 167 km/h.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана