Honda Jazz за 2014.

Агенције
Honda Jazz за 2014.

На интернет су доспjеле фотографије из јапанске брошуре нове генерације модела Honda Jazz/Fit. Први утисак је да се силуета и пропорције аутомобила нису битно промjениле, али су његов предњи и задњи дио потпуно редизајнирани.

Обиком фарова и маске хладњака, нови Jazz се стилски приближава моделима као што су Honda Insight или нови Civic Hathback.

Задњи дио је такође доста другачији у односу на актуелну верзију. Стоп свјетла су сада продужена и на задње носаче крова, тако да помало личе на задње свјетлосне групе Волво аутомобила.

Honda Jazz се на тржиштима Јапана, Сјеверне Америке и Кине продаје под именом Fit. Велики број купаца у тим земљама, а посебно у САД, заинтересован је за возила са хибридним погоном.

И нова генерација имаће своју хибридну верзију, а то се може видјети на основу фотографије детаља инструмент табле на којој је приказан индикатор пуњења батерије на возилу. Иначе, актуелна Honda Jazz Hybrid има погонски систем који се састоји од 1.3 литарског бензинског агрегата од 88 кс и електромотора од 14 кс.

Очекује се да нови Jazz/Fit буде представљен до краја године у Јапану док би европска верзија требало да се појави током 2014. уз незнатне стилске разлике у детаљима спољашњости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана