Хонда доноси нове електричнe моделe, сасвим различитe од конкуренције

Г.С.
Хонда доноси нове електричнe моделe, сасвим различитe од конкуренције

Хонда је представила технологије следеће генерације које ће се користити у новој серији електричних аутомобила под називом „Хонда 0“.

Прве аутомобиле засноване на новој стратегији лансираће на глобално тржиште од 2026. године. Хонда је већ најавила два продукцијска модела кроз два концепта названа Салун и Спејс-Хуб, а у јануару ће показати трећи, разрађенији концепт.

 Аутомобили „Хонда 0“ биће засновани на потпуно новој механичкој платформи.

Нова платформа ће бити „ниска и танка“ како би омогућила производњу аеродинамички ефикаснијих електричних аутомобила, али и атрактивнијих.

Хонда види ову тању платформу као кључну за привлачност својих возила у будућности, јер тренд великих, високих СУВ-ова који прикривају незграпну платформу електричног аутомобила једноставно није пут напред. Барем тако тврди јапански произвођач, преноси Б92.

Нова платформа ће такође имати нову танку батерију и компактни електромотор.

Ниско спуштање батерија такође снижава центар гравитације и повећава безбедност и удобност. Хонда је такође најавила да ће представити укупно седам модела широм света до 2030. године. Ово укључује све, од малих, преко средњих, до великих возила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана