Хjундаи пreдставио освјежени и30 N

Г.С.
Foto: Hundai

Узбудљиви снажни хечбек Хjундаи и30 N поново је освјежен, већ други пут и доноси побољшања у којим ће уживати будући купци.

Што се тиче предњег дијела, дизајнери су се „поиграли“ с обликом усисника ваздуха тако да сада изгледају нешто „оштрије“, а додани су и јарко црвени детаљи. Дизајн лип спојлера је такође промијењен и укључује мат сиве и црвене детаље, а предња маска је редизајнирана те садржи Хјундаијеве нове ознаке у мат црној боји и новог „равног изгледа“.

Хјундаи и30 Н за 2025. годину стандардно долази с редизајнираним 19-инчним кованим фелгама с мат сивом завршном обрадом.

Унутрашњост је такође доживјела мање промјене, које укључују исти потпуно дигитални 10,25-инчни инструмент кластер који има и и30 N Седан, а који се придружио постојећем 10,25-инчном инфотејнмент екрану. Опционе Н кадице пресвучене антилопом, кожом и Алкантаром су такође освјежене, а око ручице мјењача је нова црна површина високог сјаја. Црвено НГС дугме које омогућава Н Грин Шифт буст функцију је додано на управљач, преноси Кликс.

На појединим тржиштима попут Аустралије нови модел посједује Хјундаи Блулинк повезани програм услуга, који укључује Аутоматик Колижн Нотификејшн систем, Емерџенси Кол функцију, Конектид Рутинг с информацијама о саобраћају у реалном времену, Алерт услуге и овер-д-ер софтверске надоградње. Форвард Колижн-Авоиденс Асист систем је унапријеђен новим сензорима предњег радара, а камера је постављена иза вјетробранског стакла. Нови и30 N је стандардно опремљен Интелиџент Спид Лимит Асист системом, као и Рид Окјупант Алерт, Драјвер Атеншн Ворнинг и Мулти-Колижн Брејкинг системима.

Промјена погона није било, тако да се испод хаубе и даље налази 2,0-литарски четвероцилиндрични турбобензинац, који развија 280 КС и 392 Нм обртног момента. Хечбек је и даље доступан са 6-степеним мануелним и осмостепеним аутоматским мјењачем с двоструким квачилом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана