Хамонд и Меј одбили 4 милиона фунти

Агенције
Хамонд и Меј одбили 4 милиона фунти

Двојица бивших водитеља емисије Top Gear наводно су одбили понуду да учествују у том шоу програму без свог колеге, Кларксона, иако је BBC био спреман да им плати 4 милиона фунти (око 5,5 милиона евра) за двогодишњи уговор.

Тема "Top Gear " не престаје да пуни ступце британске штампе ни три мjесеца послије скандала који је довео до отпуштања прве звијезде емисије, Џеремија Кларксона.

Како преноси Дејли Мирор, позивајући се на извор из BBC-ја, Ричарду Хамонду и Џејмсу Меју понуђено је да задрже посао водитеља у најпопуларнијем аутомобилском шоу програму на свијету. Иако је BBC био спреман да за њихов ангажман издвоји вишемилионску суму, Хамонд и Меј нису прихватили понуду.

Исти извор наводи да није у питању само пука лојалност према Кларксону, већ да су њих тројица веома близу потписивања уносног уговора са кућом Netflix, за коју би бивши водитељи Top Gear -а снимали нови аутомобилски шоу.

Мада су имали понуде од неколико медијских кућа, укључујући и британски канал ITV, Кларскон, Хамонд и Меј наводно су највише заинтересовани за понуду Нетфлиџа. Наиме, тамо би им била дозвољена потпуна уређивачка контрола над програмом, али би имали и могућност да зараде знатно више новца него док су радили за BBC.

Што се тиче серијала Top Gear, BBC и даље покушава да пронађе адекватну замjену за тројицу водитеља и одговарајући формат будуће емисије. По свему судећи овај шоу програм неће се вратити на мале екране прије почетка 2016. године, када би могла да стартује нова сезона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана