Хамилтон би требало до краја недјеље да продужи уговор са Мерцедесом

Танјуг
Хамилтон би требало до краја недјеље да продужи уговор са Мерцедесом

 ЛОНДОН - Директор Мерцедеса Тото Волф изјавио је данас да би Луис Хамилтон требало да продужи уговор са тимом до наредне трке у шампионату Формуле 1 за Велику награду Канаде, која ће бити одржана 18. јуна, преносе британски медији. Хамилтон има уговор са Мерцедесом до краја године.

Волф је рекао да је британски возач на корак од постизања договора о условима новог уговора.

"То ће се ускоро догодити и причамо о данима, прије него о недељама. Трудимо се да то обавимо пре трке у Канади. Видјећу се данас с њим и можда ћемо о томе разговарати. Имамо тако добар однос да се плашимо тренутка када треба да разговарамо о новцу", рекао је Волф за Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ), а преноби британски Скај спортс.

Хамилтон је у каријери освојио седам титула у шампионату Ф1.

"Луис је најважнија личност у овом спорту. Он је свестран, не ради се само о тркању, него и ван стазе и морамо да га задржимо у спорту што дуже. Из перспективе екипе, Луис и Мерцедес су дуго заједно. Никада се није тркао ни за један други бренд осим Мерцедеса. Обојица смо 2013. године дошли у екипу и из професионалног односа развили смо пријатељство. То је било дивно вријеме", истакао је Волф.

Хамилтон је тренутно на четвртом мјесту на табели у генералном пласману возача са 87 бодова. Прве двије позиције држе возачи Ред Була Макс Ферстапен и Серхио Перез.

"Заостатак за Ред Булом је велики и требаће нам много напорног рада да га смањимо. Ипак, спремни смо за изазов", навео је Волф. Трка за ВН Канаде биће одржана у недељу од 20 сати на стази у Монтреалу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана