„Гума М“ представила нови Nissan Qashqai и Renault Megane Conquest

ГС
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА – Компанија „Гума М“ у Бањалуци је синоћ представила два најновија модела аутомобила која освајају свјетско тржиште - Nissan Qashqai и и Renault Megane Conquest.

Директор центра Бањалука „Гума М“ Славиша Пеулић истакао је да су ови аутомобили опремљени најмодернијим технологијама.

-Нови Renault Megane Conquest посједује два пакета опреме, и то Intens и R.S. Line, док Nissan Qashqai има пет пакета опреме и то Visia, Acenta, Tekna, Tekna plus и N-connecta. Они су опремљени најмодернијим технологијама попут адаптивног темпомата, аутоматских свјетала која су упарена са фул лед свјетлима и алумијским наплатцима - нагласио је Пеулић.

Најновији модел Nissan Qashqai има агресивнији предњи дио захваљујући прије свега новим ЛЕД фаровима у облику бумеранга.

Nissan Qashqai треће генерације осим новина на пољу дизајна је и већи од претходника, а путници на задњим сједиштима добијају више мјеста за кољена, а краси га 1.3 литарски турбо-бензинац који је обогаћен лаком хибридном технологијом од 12 V. Запремина пртљажника је повећана за 50 литара, а међу опцијама је и функција масаже у предњим сједиштима.

Нови Renault Megane Conquest, између осталог, одликују атлетске линије и динамичан карактер. Први мотор је 1.3 турбо-бензинац који је добио технологију лаког хибрида.

На списку опреме су четири камере за паркирање које покривају комплетну ситуацију од 360 степени око возила, а постоји и опиција са аутоматским паркирањем.

При брзинама већим од 70 километара на час  Renault Megane Conquest ће сам кориговати волан уколико се приближите линијама на путу, док је адаптивни темпомат пројектован тако да у потпуности зауставља пратећи ауто. Ако је аутомобил заустављен мање од три секунде, аутоматски поново креће у циљу праћења колоне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана