Голф "јединица" из 1974. године на продају за 25.000 евра

ГС
Голф "јединица" из 1974. године на продају за 25.000 евра

Како вријеме одмиче тако прве двије генерације Голфа постижу све вишу цијену на тржишту половњака. Права посластица за љубитеље "његовог величанства из Волфсбурга" је примјерак који је понудио трговац Ауто Кунзе ГбР из њемачког Франкенберга.

Како преноси Радиосарајево.ба, Ауто Кунзе продаје Голф "јединицу" произведену 18. септембра 1974. године, непуних шест мјесеци након што је легендарни модел почео да силази с фабричких трака.

Ријеч је о прилично раритетном моделу, базног Л нивоа опреме, са ширим простором за задњу регистарску таблицу и добош кочницама на сва четири точка. За погон је задужен базни 4-цилиндрични бензинац запремине 1093 кубика који снагу од 50 "коња" преноси на предње точкове преко 4-степеног мануелног мењача.

Овај Голф И је прешао свега 81.661 км, возило је спремно за вожњу, с обављеним техничким прегледом, обновљеним мотором и мјењачем, новим гумама. Додуше, за разлику од беспрекорне лимарије, у унутрашњости се на неким мјестима види зуб времена, па отвори за радио и звучнике зјапе празни.

Ситни недостаци не могу да покваре сјајан утисак о можда најстаријем доступном Голфу на тржишту половњака. Не треба онда да чуди да трговац тражи чак 25.000 евра за аутомобил који је као нов коштао 7.995 њемачких марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана