Голф GTD: Нови поглед и нови детаљи

Aгенције
Голф GTD: Нови поглед и нови детаљи

Из Volkswagenа стиже ова алтернатива за Голф GTI, дизелаш GTD са више снаге, већом економичношћу и мањим емисијама гасова у односу на претходника.

Осим мање-више познатих детаља, ту су и нове фотографије које откривају како ће нови Голф GTD изгледати.

Испод хаубе је дволитарски турбо дизелаш који ослобађа 181 КС, и за GTD развија обртни момент од 380Nm при 1.750-3.250о/мин. У стандардну опрему улази стоп/старт систем и шестостепени мjењач, док је потрошња завидних 4,2л/100км уз емисију 190 грама CO2 по километру.

У поређењу са претходним моделом то значи: 14 КС више, 30Nm већи обртни моменат, 0,9л мања потрошња и 25г CO2 мање по километру.

Као оправдање за ознаку GTD, овај модел ће убрзавати од нуле до 100km/h за 7,5 секунди, уз максималну брзину од 230km/h. Како је VW

саопштио, убрзање "до брзина у којима се најчешће претиче" од 80 до 120 постиже се за шест секунди.

GTD је опремљен XCS+ системом за електронско контролисање диференцијала, прогресивно управљање, спортска вешања (15мм нижа) и 17-инчне "Curitiba" фелне.

У стандардну опрему улазе и би-ксенонска свjетла, LED задње свjетиљке, аутоматска клима, амбијентално освjетљење.

Као додатну опрему VW предвиђа акутатор звука и могућност бирања профила вожње, који би чинили да TDI мотор звучи још моћније, а ту су и навигациони систем, адаптивни "круз контрол", систем сензора за околину и безбjедносни системи кочења Front Assistт и City Emergency Breking...

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана