Главни инжењер Ferrariја прешао у BMW

Агенције
Главни инжењер Ferrariја прешао у BMW

Након одласка Луке ди Монтецемола са чела Ferrariја, компанију је напустио и главни инжењер италијанског произвођача, Роберто Федели.

За сада није познато да ли је промjена на врху Ferrariја утицала на Феделијеву одлуку да пређе у баварску компанију, али је извjесно да је Ferrari остао без важне особе у техничком одjељењу.

У италијанском произвођачу кажу да је Роберто Федели званично напустио компанију још 13. септембра, три дана послије објаве Луке ди Монтецемола да одлази са мјеста предсједника Ferrariја, али негирају да су та два догађаја повезана.

Федели је радио у Ferrariју од 1988. године, а за шефа техничког одјељења постављен је 2007. Сматра се стручњаком за коришћење лаких материјала у конструкцији аутомобила, попут алуминијума и композита.

Осим тога Роберто Федели важи и за експерта за хибридне погонске системе у Ferrariју и као такав надгледао је развој топ модела ЛаFerrari, али и практично сваки серијски аутомобил који је компанија представила од 2007. до данас.

BMW је саопштио да ће Федели на нову дужност ступити у новембру, али није прецизирао о каквој се функцији ради.

Вjерује се да ће његово знање и искуство бити од користи BMW-овом "М" одjељењу или компанији Rolls-Royce која послује у оквриту BMW групације.

Феделија ће замjенити Мајкл Литерс који је у Ferrari стигао из компаније Porsche у јануару 2014.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана