Фудбал - инспирација за аутомобилске првоаприлске шале VIDEO/ФОТО

Aгенције
Фудбал - инспирација за аутомобилске првоаприлске шале VIDEO/ФОТО

Произвођачи аутомобила ни ове године нису изневерили традицију пласирања необичних првоаприлских вијести, а доминантна тема био је фудбал.

У години у којој се у Бразилу одржава Свјетско првенство у фудбалу, неколико аутомобилских компанија одлучило је да своје првоаприлске шале посвети овој спортској дисциплини и њеним фановима.

Тако је Опел "представио" специјалну верзију модела GTC, са ознаком Copacabana, намијењену највећим заљубљеницима у фудбал.

Поред графичких апликација на спољашњости у бојама бразилске заставе, Опел се потрудио да аутомобил опреми садржајима који ће одушевити сваког фудбалског фана.

Сједишта су пресвучена оригиналном травом са стадиона Маракана, а подједнако су аутентичне и патоснице напуњене најфинијим пјеском са Copacabane.

Права фудбалска атмосфера употпуњена је сиреном која емитује звуке самбе и вувузела:

MINI је за овогодишњи 1. април преуредио модел Paceman тако да се његов задњи дио, када се отворе врата пртљажника, претвара у фудбалски гол.

Због тога је ова верзија добила одговарајућу ознаку - MINI Paceman GoalCooper.

Отежавајућа околност за оног који покуша да постигне гол је систем задњих паркинг сензора који аутоматски затвара врата када региструје да је лопта упућена према гепеку аутомобила.

Осим тога, овај MINI опремљен је и минијатурним столом за играње стоног фудбала, а попут спољашњости и ентеријер одише бразилском фудбалском атмосфером.

 

Првоаприлско фудбалско издање једног свог модела Цитроен је посветио Арсеналу, с обзиром да је француски произвођач спонзор овог енглеског клуба. Ријеч је о Цитроену Cactus који је офарбан у Арсеналове клупске боје.

Мултимедијални-навигациони систем G.О.А.L.I.Е. пружа сваком Арсеналовом фану непоходне информације о омиљеном клубу, планираним мечевима, локацијама гдjе се утакмице одржавају...

Аутомобил ће бити израђен у свега 11 примjерака и ускоро ће стићи у Цитроенове продајне салоне - осим оног који се налази у близини стадиона Арсеналовог ривала, Тотенхема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана