Форд званично представио EcoSport Active

Кликс
Foto: Кликс

Компанија Форд је након "цурења" фотографија прије десетак дана сада званично представила EcoSport Active.

Ради се о помало робусној верзији најмањег Фордовог crossovera који се придружио постојећим моделима, а то су Fiesta Activ, Focus Active и Ка+ Active. Циљ модела EcoSport Active је да освјежи мали CUV који је присутан већ неко вријеме.

Као и претходни Active модели, EcoSport Active је "спреман за авантуре и активне стилове живота". Аутомобил је нешто више подигнут од тла у односу на стандардни EcoSport како би имао већи клиренс, а добио је и пластичну заштиту лукова точкова. Форд је припремио и неколико унапређења која се односе на шасију, овјес и диференцијал с ограниченим проклизавањем.

EcoSport Active долази са сетом 17-инчних фелги те се разликује и по црним детаљима екстеријера те еко кожи у унуташњости. Смјештен је близу врха понуде, а то значи да је опремљен темпоматом, 8-инчним екраном осјетљивим на додир, електричним гријаним ретровизорима, ЛЕД дневним свјетлима, затамњеним прозорима и подизачима предњих и стражњих стакала.

Модел је направљен углавном за евроспко тржиште, а производи се у Фордовом постројењу у Kраjови у Румунији заједно с новијим моделима као што су Пума и Пума СТ. У почетку ће се продавати с 1,0-литарским EcoBoost мотором који развија 125 КС и који је упарен са 6-степеним мануелним мјењачем. У Румунији кошта најмање 21.100 еура, што и није мало јер је за тај новац могуће купити добро опремљену Пуму, међутим, захваљујући специјалном попусту, цијена пада на 15.250 еура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана