Форд започео производњу електричног пикапа F-150 Lightning, примљено 200.000 резервација

ГС
Foto: autorepublika.com

Прва возила произведена у Фордовој историјској фабрици Роуг били су трактори, а 101 годину касније почела је производња електричног пикапа.

Ријеч је моделу F-150 Lightning, који је важан не само за Форд, него и за транзицију електричних возила. Из компаније нису навели тачан датум почетка испорука купцима, али је досад примљено око 200.000 резервација те не бисмо требали чекати дуго да се F-150 Lightning појави на путевима.

Форд планира током 2023. године произвести 150.000 примјерака електричног пикапа након што фабрика Роуг достигне свој пуни производни потенцијал.

Иако је Риван престигао Форд у утрци за првим електричним пикапом, F-150 Lightning је ипак нешто другачија звијер, а биће и знатно јефтинији.

У Форду се надају да ће електрични пикап промијенити перцепцију јавности не само о електричним возилима, него и о Форду као бренду.

Почетак производње модела F-150 Lightning је значајан дан у историји Форда јер је компанија побиједила Женерал Моторс и Стелантис те вјероватно "украла" неке од њихових купаца. Према подацима, око 75 посто резервација су купци који први пут купују Фордово возило, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана