Форд улаже у ИТ компанију због самовозећих аутомобила

Танјуг
Форд улаже у ИТ компанију због самовозећих аутомобила

ДИРБОРН - Амерички произвођач аутомобила Форд најавио је данас инвестицију од 182 милиона долара у компанију Пивотал из Сан Франциска која се бави рачунарством у облаку (клауд), пошто продубљује свој рад у области самовозећих и аутомобила која имају приступ интернету.

Други највећи амерички произвођач возила ради са Пивоталом од прошле године на услугама засованим на рачунарству у облаку за Фордове аутомобиле и возаче, преноси агенција Франс прес.

Најава долази два дана након што је конкурент Фијат Крајслер објавио удруживање с Гугловом матичном компанијом Алфабет на развоју аутономних аутомобила.

Форд је саопштио да ће нова инвестиција у Пивотал помоћи даљи развој његових ФордПас онлајн услуга и подршке возачима, укључујући праћење и ажурирање софтвера који је кључан за перформансе возила.

Компанија планира да користи Пивоталову слиједећу генерацију "калуд" платфоме и аналитичке могућности како би подржала рад на развоју самовозећих аутомобила и свој аутономни програм шатл возила (самоходна).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана