Ford Transit Courier најекономичнији у класи

Aгенције
Ford Transit Courier најекономичнији у класи

Transit Courier понудиће возачима лаких теретних возила најбољу ефикасност потрошње и теретни простор у класи када се први модели испоруче купцима на прољеће 2014. године, саопштено је из Fordа.

Према фабричким подацима, 1,6-литарски Duratorq TDCi мотор снаге 95 кс троши у просjеку 3,7 л/100 км и емитује 97 г/км CO2, а 1,0-литарски EcoBoost троши 5,2 л/100 км и емитује 119 г/км што је 15% боље од најближег конкурента.

Поред 1,6-литарског дизел и 1,0-литарског EcoBoost мотора, доступни су и 75PS 1,5-литарски мотор који емитује 103 г/км CO2 и троши 3,9 л/100 км . Систем Ауто-Старт-Стоп, који доприноси уштеди горива, доступан је као опција.

Сервисни интервали су на 30.000 км, а дизајн возила је оптимизован за једноставност сервиса и поправки. Задњи браник састоји се из више дjелова, храпава бочна заштита каросерије и високо постављена предња и задња свjетла помажу у смањивању трошкова оштећења у случају незгоде и воде ка нижим премијама осигурања у развијеним земљама. Скупе грешке у напајању горивом избjегавају се путем јединственог, стандардног, система Ford Easy Fuel.

Transit Courier уводи нове безбjедносне карактеристике у овај сегмент, а Commercial Комби нуди бочне ваздушне завjесе, ваздушне јастуке за кољена и индикатор за везивање појаса у другом реду као дио свеобухватног система везивања који укључује и возача, путника и бочне грудне ваздушне јастуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана