Форд S-MAX Concept на сајму у Франкфурту

Aгенције
Форд S-MAX Concept на сајму у Франкфурту

Концепт којим Форд најављује другу генерацију модела С-MAX, преузео је коропоративни изглед најновије генерације аутомобила овог произвођача.

С обзиром да је први S-MAX изашао сада већ давне 2006. логично је да Форд припрема насљедника. Ипак, прије серијске верзије, одлучено је да се будући купци припреме на нови дизајн кроз концептни аутомобил.

На тај начин, Форду се пружа прилика да на основу повратних информација и утисака јавности евентуално коригује неке детаље на новом S-MAX-у који би требало да се појави у продаји 2014. године.

Захваљујући дизајну маске хладњака коју компанија форсира на свим новим моделима, Фордови аутомобили, барем спреда, све више личе један на другога.

S-MAX Concept карактеришу елегантне издужене линије, складне пропорције и изразито закошено ветробранско стакло, које се наставља на стаклени панорамски кров. Стаклена површина на вратима пртљажника такође је велике површине и доприноси бољој прегледности уназад, а линија крова завршава се задњим спојлером.

Кабина је опремљена са 5 засебних, комфорних сjедишта, од којих се оно у средини у задњем реду може преклопити чиме се добија велика корисна површина између друга два бочна седишта.

Читав ентеријер одаје утисак луксуза и комфора, чему доприносе и квалитетни изабрани материјали од коже.

Централна конзола обликована је тако да визуелно повезује све садржаје који се на њој налазе, од великог екрана мултимедије на врху, до електронских команди аутоматског мијењача у виду точкића, и паркирне кочнице, на дну.

Форд напомиње да ће на концепту бити доступна и нова верзија Форд Sync система који ће, поред осталих стандардних функција, контролисати и неке здравствене параметере путника, као што су на примjер откуцаји срца, помоћу сензора у сjедиштима.

За погон S-MAX Conceptа, Форд је одабрао нови 1.5 литарски EcoBoost мотор са 181 кс (133 kW) и 240 Нм максималног обртног момента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана