Форд произвео седам милиона Transitа

Aгенције
Форд произвео седам милиона Transitа

Форд Мотор компанија је објавила производњу седмомилионитог Transitа, комерцијалног комбија који је у Европи „лансиран" 1965-те, а сада се проширио на 118 тржишта на шест континената.

Јубилеј је прослављен на званичном отварању новог монтажног погона за Transit у Нанцхангу, у Кини. Фабрика Јианглинг Џиаолан је резултат инвестиције од 300 милиона америчких долара Фордовог стратешког партнера Jianling Motors Corp (JMC), који производи возила са ознакама JMC и Форд за растуће кинеско тржиште.

У саопштењу компаније наводи се да је Transit уведен у понуду у истој години када је прва особа „ходала" по свемиру, Transit је имао непосредан утицај, пружајући практичну подршку процвату привреде у Европи.

Од тада је Форд развио широк спектар каросерија и варијанти: од комбија за превоз пакета, преко кипер камиона и кампера, до тако нечувених возила направљених у само једном примjерку, какав је Суперван са Cosvorth V8 погоном.

Европска премијера потпуно новог Transitа корисне носивости двије тоне заказана је за пролеће 2014. Он ће бити на врху редизајнираног и проширеног спектра модела за Европу који такође укључује Transit Custom, Transit Connect и Transit Courier.

У глобалној експанзији производње и продаје Transitа даљи значајан корак ће бити направљен средином 2014-те, када ће потпуно нови Transit, по први пут, ући на тржиште Сjеверне Америке. Сjеверноамерички Transit ће се производити у Канзас Ситију, у америчкој држави Мисури.

Форд очекује да ће до 2016. сваке године продавати више од 400.000 Transitа од једне и двије тоне носивости, што је еквивалентно продаји једног возила на сваких 80 секунди.

У Форду су такође саопштили да постројени један иза другог, седам милиона Transitа би се протегнули од Лондона до Сиднеја, у Аустралији и назад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана