Форд представио унапређени C-MAX и Grand C-MAX ФОТО

Агенције
Форд представио унапређени C-MAX и Grand C-MAX ФОТО

Два Фордова мини-ван модел прошла су кроз низ визуелних и механичких промjена, међу којима је најупадљивија нова маска хладњака, а најзначајнија нови дизел мотор.

С обзиром да је компанија у фази униформизације визуелног идентитета, рестилизација Форда C-MAX изискивала је обимније захвате на спољашњости који су најучљивији на предњем дијелу аутомобила.

Велика предња маска, због које је C-MAX имао агресивнији изглед, смањена је, преобликована по угледу на најновију генерацију Фордових модела, и измјештена на позицију између фарова.

Због тога је рестилизован читав браник, а преобликовани су и фарови који сада имају допадљивији дизајн.

Промјене на задњем дијелу су дискретније и обухватају стоп свјетла и врата пртљажника.

Као и обично када је у питању редизајн неког од модела, Форд је понудио купцима нове боје спољашњости и другачије алу фелне.

На располагању је и новим мултимедијални систем SYNC 2, који је дебитовао у рестилизованом Focusу.

Уз њега долази осмоинчни екран осjетљив на додир, који је замjенио један број дугмића у кабини. Поред тога, редизајниран је и волан, али и команде клима уређаја.

Уз неизбjежне нове материјале и дезене сjедишта, Форд је унапредио и звучну изолацију и смањио вибрације у кабини током вожње, нарочито у верзијама са дизел моторима.

Форд C-MAX и Grand C-MAX биће доступни са новим 1.5 литарским TDCi дизелашем са 120 кс и побољшаним 2.0 литарским TDCi мотором, у верзијама са 140 кс и 163 кс.

Палету бензинаца сачињаваће 1.0 литарски EcoBoost са 100 кс и 125, кс, као и 1.5 литарски EcoBoost мотор у варијантама од 150 кс и 180 кс.

Форд је саопштио и да је на моделима за 2015. унапредио и управљачки систем и систем ослањања.

У понуди је и MyKey технологија која власницима омогућава да помоћу подешавања контакт кључа ограниче максималну брзину возила, јачину озвучења и слично, како би се повећала безбjедност у вожњи када аутомбоилом управљају млађе особе без великог возачког искуства.

На располагању су и бројни електронски безбjедносни системи, попут адаптивних фарова, система асистенције приликом паркирања, упозорења на могући судар са другим возилом, када ауто наилази на раскрсницу, система за избjегавање судара у вожњи у граду...

Форд C-MAX и Grand C-MAX за 2015. имаће премијеру на сајму аутомобила у Паризу, почетком октобра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана