Форд отпушта 3.000 радника због заокрета у производњи

ГС
Форд отпушта 3.000 радника због заокрета у производњи

Форд је најавио у понедељак планове за отпуштање 3.000 радника док се произвођач аутомобила реструктурира и преусмјерава своје пословање на електрична возила.

Овај потез долази у тренутку када се произвођачи аутомобила боре са преласком на аутомобиле и камионе са нултом емисијом штетних гасова и могућношћу губитка радних мјеста у цијелој индустрији.

Портпарол је рекао да ће отпуштања, о којима је први објавио Вол стрит журнал, утицати на око 2.000 плаћених и око 1.000 уговорених радника у Сједињеним Државама, Канади и Индији.

Компанија је у понедјељак обавијестила своје раднике о одлуци путем е-поште, потврђујући извештаје неколико медија прошлог мјесеца да се предвиђају хиљаде отпуштања радних мјеста док је компанија радила на смањењу трошкова и преласку на производњу, пише Вашингтон пост.

Компанија “није толико исплатива” колико би требало да буде, рекао је портпарол Форда.

"Приоритети пословања се мењају и проширују како би укључили ЕВ, која ће временом бити преовлађујућа, а ми поново осмишљавамо посао у смислу начина на који радимо ствари", рекао је Т.Р. Реид, преноси Блиц.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана