Форд ГТ40 из филма "Форд в Феррари" иде на аукцију

ГС
Foto: Агенције

Један аутомобил кориштен за снимање филма "Форд в Феррари" биће продан на аукцији.

Филм "Форд в Феррари" у кинима се појавио 2019. године, а освојио је два Оскара.

Ради се о страственој и узбудљивој драми о битки између Форда и Феррарија на утрци 24 сата Ле Манса крајем шездесетих година прошлог стољећа, а сада имућни фанови могу посједовати један од кориштених аутомобила, преноси портал Кликс.

Заправо, ради се о једној од шест реплика Форда ГТ40 кориштених током снимања филма, а аутомобил ће бити продан на аукцији у септембру.

Овај аутомобил је носио број 3 Дана Гурнеyја у сцени утрке 24 сата Ле Манса, а потом и број 88 Њиллиама Њондера за сцену утрке 24 сата Ле Манса. Ради се о једном од шест аутомобила које је направила компанија Раце Царс Реплицас у Мицхигану за потребе снимања филма. Реплике имају прецизне спецификације Форда ГТ40 из 1966. године, а такођер је једини аутомобил с бројем шасије што значи да се може регистровати и возити јавним цестама.

На фотографијама се види аутомобил црвенкасто-наранџасте боје са злетним фелгама и наљепницама карактеристичним за тркаће аутомобиле. Унутрашњост је огољена и урађена у црној боји, управљач је на десној страни, а ручица мјењача постављена између возача и врата.

Аутомобил покреће 5,7-литарски В8 мотор упарен са 6-степеним мануелним мјењачем преко којег се снага преноси на стражње точкове. Бројке о снази нису откривене, али би требале бити импресивне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана