Форд Focus за 2014. годину

Агенције
Форд Focus за 2014. годину

Редизајнирани Форд Focus за 2014. годину је пред нама. Нови мотори, освjежен изглед спољашњости и унутрашњости модела биће званично представљени на Сајму аутомобила у Женеви.

У својој трећој години производње, трећа генерација Focusа добиће нови изглед предњег дијела у складу са новим Фордовим имиџом. Нови облик фарова, маска хладњака инспирисана стилом Астона Мартина и нови браник требало би да учине Focus привлачнији купцима.

Остатак аутомобила ће у суштини остати потпуно непромјењен, не рачунајући ситне измјене дизајна задњег браника и стоп светала.

Промјене у кабини такође нису драматичне. Централна конзола је редизајнирана, имаће мање дугмића како би изгледала прегледније. На врху конзоле налази се централни дисплеј већих димензија него раније који ће вјероватно бити ставка на списку додатне опреме.

Постојећој понуди мотора биће додати нови бензинац и дизелаш, оба запремине 1,5 литара. Актуелни мотори ће бити поново обрађени како би се смањили потрошња горива и емисија штетних гасова.

Најјачи модел ST ће бити редизајниран на исти начин, али како саопштавају из Форда, изгледаће агресивније од актуелног SТ-а. Покретаће га исти 2,0 eco-boost мотор који развија 250 кс и 360 Нм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана