Форд Focus ST за 2015.

Агенције
Форд Focus ST за 2015.

Форд је на традиционалној манфестацји Гоодњоод Фестивал оф Спеед која се одржава у Великој Британији представио рестилизовани Focus ST. Поред освjеженог дизајна, у понуди ће се наћи и нови дизел мотор.

Након стандардне верзије модела Focus, нов изглед добила је и његова спортска, ST верзија.

Предњи дио аутомобила потпуно је модернизован а промјене обухватају нове фарове, маску, хаубу, браник и свјетла за маглу. Рестилизован је и задњи браник, као и 18 инчне алу фелне.

Форд ST сада има и нешто другачији ентеријер који красе редизајнирана централна конзола и трокраки спортски волан зарављен на доњем дијелу обруча.

Уградњом нових предњих опруга и спортских амортизера, унапређено је ослањање, а побољшан је и систем управљања и електронски систем стабилности.

У понуди су двије погонске јединице. Дволитарски четвороцилиндрични EcoBoost бензинац производи 250 кс (183 kW) и 360 Нм. То је довољно да Focus ST до стотке убрза за 6,5 с и да достигне максималних 247 km/h.

Овај модел опремљен је стоп-старт системом који доприноси мањој потрошњи горива и снижава емисију угљен-диоксида.

Поред бензинске варијанте, купцима ће бити доступна и верзија са дизел мотором. У питању је нови 2.0 TDCi са 185 кс (136 kW) и 400 Нм, који омогућава да аутомобил од 0 до 100 km/h стигне за 8,1 с. Максимална брзина износи 217 km/h.

Форд се похвалио да је дизелаш у стању да постигне просjечну потрошњу од 4,4 л/100 км, док CO2 емисија износи 114 г/км.

Focus ST за 2015. наћи ће се у продајним салоним током јесени када ће бити позната и његова цијена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана