Форд дише за врат Volkswagenу

Агенције
Форд дише за врат Volkswagenу

Форд је у јануару на европском тржишту продао 9,8 одсто више аутомобила него у истом мјесецу 2014. и учврстио се на позицији број 2 на листи најтраженијих ауто-брендова, иза првопласираног Volkswagenа.

Продаја аутомобила марке Форд у Европи достигла је у првом месецу 2015. године 88.700 јединица, што је најбољи јануар за овог произвођача од 2012. Истовремено, Форд је повећао и тржишни удио на старом континенту за 0,2%, на 7,7%.

За успјешан почетак године и готово двоцифрени раст продаје најзаслужнији је нови Форд Мондео. У јануару је у Европи испоручено 29 одсто више ових возила него у истом мјесецу претходне године, када се продавао стари модел.

На тај начин, Мондео је показао да је и даље веома конкурентан у свом сегменту иако је у Европу стигао са више од годину дана закашњења.

У Форду су задовољни и продајом рестилизованог Focusа, који је задржао друго мjесто на листи најпродаванијих модела из такозваног C сегмента, у ком је у Европи већ годинама неприкосновен Volkswagen Голф.

Форд је у 2014. на листи десет најпродаванијих модела на европском тржишту имао два возила - Фиеста се са 308.999 продатих примерака пласирала на другу позицију иза Голфа, док је Focus заузео 6. мjесто са 222.834 испоручених аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана