Фолсваген открио прве спецификације модела ИД. Баз

Кликс
Foto: принтскрин

Фолсваген ће за нешто више од двије седмице премијерно представити свој електрични модел ИД. Баз, а прије тога је открио прве детаље о њему.

Фолсваген ИД. Баз представља продукцијску верзију концептног електричног микробуса, који је представљен прије пет година. Компанија из Волфсбурга још увијек није спремна подијелити све детаље о електричном комбију, али ипак је открила поједине спецификације модела за европско тржиште.

Производња ИД. База ће на Старом континенту почети у првој половини године, а на тржишту се очекује током јесени. Он ће бити  доступан у путничкој и теретној верзији и то са шасијом кратког међуосовинског растојања које износи 2.988 мм. Дужа верзија с три реда сједишта продавати ће се у САД-у од наредне године.

ВW је потврдио и нешто што смо већ знали, а то је податак да је ИД. Баз базиран на МЕБ платформи те да дијели компоненте с моделима ИД.3 и ИД.4. Комби ће покретати електрични мотор смјешрен назад, који ће испоручивати 201 КС. Напајат ће га литиј-јонска батерија капацитета 77 кWх. Нешто касније се очекују већа батерија те снажнија верзија комбија с два електрична мотора. Података о домету засад нема.

Без обзира да ли се ради о моделу ИД. Бузз или ИД. Баз Царго, максимална брзина ће бити електронски ограничена на 145 км/х. Путничка верзија ће понудити довољно простора за пет особа те простор за пртљаг запремине 1.121 лита. С друге стране, теретна верзија ће имати три сједишта напријед те 1.900 литара запремине за терет. Стандардно, Воксwаген је обећао овер-тхе-аир надоградње за ИД. Бузз, али и цијелу ИД породицу. Такођер, бити ће могуће модификације унутрашњости.

Функција двосмјерног пуњења ће омогућити корисницима да похране енергију соларних панела са свог дома у ИД. Баз, а потом и њен трансфер према дому када је то потребно.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана