Фолксваген напушта кључни човјек у САД

Танјуг
Фолксваген напушта кључни човјек у САД

Волфзбург - Директор "Фолксвагена" у САД Мајкл Хорн напушта компанију која се бори с посљедицама великог скандала због варања на тестовима аерозагађења, а ова одлука је у индустријским круговима дочекана с великим изненађењем.

"Фолксваген" је саопштио да одлука о одласку Хорна, који је у септембру прошле године напунио насловне странице широм свијета искреним признањем да је "Фолксваген" потпуно забрљао, ступа на снагу одмах.

- Хорн је функцију напустио уз обострану сагласност да би потражио друге могућности - саопштено је из "Фолксвагена" без детаљнијих објашњења.

Хорн је највиши руководилац "Фолксвагена" у САД који напушта компанију од када је избио скандал у вези са манипулисањем подацима о емисији штетних гасова из дизел возила њемачког произвођача. Њега ће привремено замијенити регионални шеф за Сјеверну Америку Хајнрих Вебкен.

- Људи знају да су коријенови овог скандала у Њемачкој и због тог разлога је ова одлука тако изненађујућа - изјавила је аналитичар истраживачке компаније за аутомобилско тржиште "Келеј Блу Бук" Ребека Линдленд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана