Фолксваген изневјерио, али није криминални бренд

Танјуг
Фолксваген изневјерио, али није криминални бренд

Детроит - Генерални директор "Фолксвагена" Матијас Милер извинио се америчкој јавности због лажирања података на еко-тестовима о емисији гасова из "Фолксвагенових" аутомобила на дизел погон.

- Знамо да смо изневјерили купце, власти, регулаторе и јавност у Америци. Нама је искрено жао због тога и желио бих да се извиним још једном због лошег поступка "Фолксвагена". Најважнији задатак компаније у 2016. години је да поврати повјерење - рекао је шеф њемачког произвођача аутомобила током прве посјете САД од избијања скандала у септембру прошле године на пријему за медије уочи отварања сајма аутомобила у Детроиту.

"Фолксваген" је признао да је у око 11 милиона аутомобила, који осим матичног бренда носе ознаке "ауди", "сеат" и "шкода", широм свијета уградио уређај са софтвером који је лажирао податке о емисији гасова у лабораторијским тестирањима. Тиме су заобилажени еколошки стандарди све док амерички регулатор није открио проблем.

Милер је рекао да "Фолксваген" није криминални бренд или групација, већ да је компанија направила велики технички пропуст, али без намјере да обмане америчку јавност или регулаторе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана