"Фолцика" им била сувише мала па направили нову - већу од "хамера"

Г.С.
"Фолцика" им била сувише мала па направили нову - већу од "хамера"

Један примјерак легендарне Волксвагенове "бубе" у кабриолет верзији у породици Скота Тапера налази се још од 1959. године.

Он и његов отац велики су заљубљеници у старе "вагене", па своју "бубу", до дана данашњег, одржвају у  феноменалном стању.

Међутим, гледајући савремене аутомобиле, прије свега бројне велике и изузетно популарне СУВ моделе, њихова "буба" 60-огодишњакиња им се, у односу на њих, учинила малом и не више толико безбједном за вожњу широким америчким ауто-путевима.

Зато су отац и син одлучили да искористе управо један такав велики теренац као основу, и на њему направе идентичну "бубу" - само 50 одсто већу. Онда су је мало смањили, пошто су схватили да би тако била заиста превелика и, по димензијама, не би могла да се сврста у путничке аутомобиле.

Сви елементи кострукције каросерије аутомобила су 3Д скенирањем пребачени у компјутер, да би софтвер затим прорачунао све димензије дијелова новог 40 одсто већег аутомобила.

Када су коначно сви дијелови били готови, мотирали су их на шасију једног Додге пикапа, и добили јединствену "бубу" које је по својим димензијама већа од Хуммер џипова.

Нови аутомобил покреће много моћнији мотор од оригиналног, такође Додгеов В8 запремине 5,7 литара са 340 коњских снага. Иако су у њу уградили доста тога модерног, отац и син су се потрудили да аутомобил задржи што вјернији изглед оригиналу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана