Фијат-Крајслер суочен са неколико истрага

Срна
Фијат-Крајслер суочен са неколико истрага

Лондон - Италијанско-амерички произвођач аутомобила "Фијат-Крајслер аутомобилс" /ФКА/ признао је данас да се у Америци и у другим земљама води истрага против компаније због могућих кршења стандарда у вези са издувним гасовима код возила на дизелски погон.

У јануару су америчка Агенција за еколошку заштиту и Одбор за ваздушне ресурсе из Калифорније саопштили да ФКА приликом предаје захтјева за дозволу за продају није пријавила одређене стратегије за контролу штетних гасова.


Према подацима из извјештаја о пословању компаније, спорно је око 104.000 возила. Међу спорним возилима су модели "џип гранд чироки" и "доџ рам 1.500" произведени 2014, 2015. и 2016. године са тролитарским дизелским моторима склопљеним и продатим у Америци.

У свом годишњем извјештају ФКА наводи да је компанија суочена са истрагама, судским позивима и захтјевима за објављивање информација од неколико државних администрација, укључујућу америчко Министарство правосуђа, Комисију за безбједност и размјену те канцеларију државног тужилаштва у неколико држава.

У извјештају се истиче да компанија већ сарађује са холандским, италијанским и њемачким властима те да очекује позив од државног тужиоца Француске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана