Фића са 550 фераријевих коња

Aгенције
Фића са 550 фераријевих коња

Жеља тјунерских радионица одувjек је била да што више снаге смjесте у што мање паковање, а италијански "Лазарини дизајн" жели да настави ту традицију "хибридом" који би се добио укрштањем "фијата 500" и "ферарија 458 италија".

Идеја је да се у малу шкољку смjести 4,5-литарски В8 који покреће супераутомобил из Маранела, а према првим компјутерским симулацијама његова снага би морала да се спусти са 570 на 550 КС, пошто бројке говоре да би то био максимум који шасија може да издржи. Тако се дошло и до имена малог снагатора - "550 италија".

Како би уопште могао да поднесе напоре и како би њиме могло барем мало да се управља, међуосовинско растојање "фијата 500" је за ову прилику продужено за 30 центиметара, док је аутомобил напред проширен за 20, а позади за 30 центиметара. Мотор је, практично, централно постављен, с обзиром да је заузео простор задњих сjедишта.

Аутомобил изгледа веома атрактивно, али нико није сасвим сигуран како ће функционисати у стварности, пошто је овај "суперфића" за сада паркиран само на папиру и компјутерским фајловима. За његову израду и даљи развој потребно је око 500.000 евра, а у "Лазарини дизајну" се надају да је концепт довољно атрактиван да привуче неког богатог заљубљеника у тјуниране снагаторе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана