FIAT са 4 врата? Такво нешто не постоји

Агенције
FIAT са 4 врата? Такво нешто не постоји

Како Американцима, који иначе преферирају велике аутомобиле, продати модел чији је произвођач у тој земљи синоним за мали ауто?

FIAT је снимио рекламу за модел 500L у којој покушава да разбије предрасуде америчких купаца, а у ту сврху ангажовао је познато лице, репера Пи Дидија.

„FIAT са 4 врата?! То мора да је фатаморгана, јер FIAT производи само мале аутомобиле", тврди један од двојице ликова који у реклами лутају пустињом умирући од жеђи, кад изненада наиђу на оазу и угледају модел 500L:


У питању је алузија на мали FIAT 500, који је у САД стигао прије модела 500L. До појаве FIAT-а 500L тај је аутомобил био једини модел италијанског произвођача на америчком тржишту па су возачи марку FIAT идентификовали управо са моделом 500.

Иначе, Американци због различитог начина бројања врата на аутомобилу рачунају да их FIAT 500L има 4, иако ми знамо да овај модел има 5 врата.

Порука послата купцима је једноставна - вјерујте више својим очима него предрасудама. Ипак, рекло би се да је FIAT-у понестало инспирације јер су претходне рекламе за 500L биле знатно провокативније и забавније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана