Фиат представио нову Панду

НН
Фиат представио нову Панду

Фиат прославља 40 година постојања Панде и тим поводом представио је нови модел Панда спорт, саопштила је компанија Фијат Крајслер аутомобили Србија.

Фиат проширују породицу са новим моделом панда спорт, тако да гама сада укључује пет пакета опреме, који представљају три нове душе модела.

Панда је симбол слободе путовања, али и производ који је постао дио колективне свјести, италијанске креативности: од модела ФИАТ 500 до мотора Веспа Пиађо, од мока биалети апарата за кафу, до бруно мунаријеве пепељаре цубо.

"Од 1980. до данас, култни градски аутомобил бренда Фиат је освојио срца свих обарањем многобројних рекорда: најпродаванији модел уопште у Италији осам година за редом, лидер - заједно са моделом 500 - на европском тржишту градских аутомобила, са преко 375.000 продатих примерака годишње", рекао је Лука Наполитано, шеф брендова Фиат, Ланчија и Абарт за тржиште Европе, Блиског Истока и Африке.

"Фактори овог успеха укључују многа специјална издања која су се појавила на тржишту претходних година како би се истражила територија која је непозната за градски аутомобил. Неке од најскоријих специјалних издања - Панда вејз из 2018. и панда винд и панда трушарди из 2019. године, који су познати као ''најдруштвенија'' и ''луксузнија Панда'' су помогли у томе да постане најпродаванији градски аутомобил у Европи".

Фиат наводи да се сада палица предаје новој панди, која достиже пуну зрелост тиме што прави још један корак напред у смислу заштите околине, у оквиру технологије, својствености, забаве и функционалности.

Нова панда је још боља за околину (Ецо), технолошки је напреднија (Тећ) и забавнија (Фун).

Нова панда спорт намењена је младим и динамичним купцима, и представља проширење "Фиат Спорт породице", која се тренутно састоји од модела 500X, 500Л и Типо.

Нова панда има много новитета: 7-инчни екран осјетљивим на додир, нове бранике, двије нове и ексклузивне боје керамик плава и мат сива, нове ентеријере са сједиштима и инструмент таблом од рециклираних материјала, ексклузивне 16-инчне фелне од легуре.

Нова гама са три нове душе: Лајф, за купце који живе градски живот пуним плуцима; Спорт, за оне активног стила живота; Црош, за оне који користе свој аутомобил и за истраживање природе.

Постоји широк избор пакета опреме: Панда, Цитy Лифе, Спорт, Цитy Црош и Црош, укључујући и 4џ4 верзију.

То је једини градски аутомобил доступан у верзијама с хибридним, 4x4 бензинским, ЦНГ и ТНГ напајањем

"Најдемократскији" хибрид најближи грађанима на тржишту, 1,0-литарски FireFly Hybrid мотор са 70 КС, сада је доступан у свим верзијама гаме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана