Ferrari са турбо мотором од 2016?

Aгенције
Ferrari са турбо мотором од 2016?

Према најновијим информацијама, Ferrari би од 2016. године у своје нове моделе могао да почне да уграђује турбо-пуњене моторе.

Ferrari постиже добре продајне резултате са актуелном гамом, али у тој компанији већ размишљају о будућим моделима и њиховој моторизацији. С обзиром на пооштравање еколошких стандарда, и италијански произвођач биће принуђен да изврши одређене промене у палети мотора.

Први потези у том смjеру направљени су увођењем хибридног погонског система у нови топ модел, LaFerrari. Међутим, како то неће бити довољно, очекује се да ће Италијани прибjећи употреби турбо-пуњених мотора. Као резултат, будућим моторима неће недостајати снага, али вjероватно хоће карактеристичан звук на који су власници и љубитељи ове марке аутомобила навикли.

Први нови турбо мотор који ће се уграђивати у Ferrari требало би да буде V8, а након њега услиједио би и одговарајући V6 турбо који би погонио насљедника модела Ferrari 458 Italia. Не треба заборавити да Ferrari већ производи два турбо мотора који се уграђују у Maserati Quattroporte - 3.0 литарски V6 са 410 кс (301 kW) и 550 Нм, и 3.8 литарски V8, који развија 530 кс (390 kW) и 710 Нм.

У прољеће 2013. појавио се видео снимак прототипа слиједеће генерације модела Ferrari California, за који се на основу звука мотора такође спекулисало да има турбо агрегат.

Да је и са турбо мотором могуће направити успjех, Ferrari је искусио са чувеним моделом F40.

Прочитајте о моделу Ferrari 438 Speciale који је представљен на сајму у Франкфурту 2013.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана