Ф1: Први тестови почињу у сриједу

ГС
Foto: Илустрација

Формула 1 се припрема за сезону са највише трка са три дана тестирања од сриједе до петка у Барселони.

У Барселони ће тимови показати своје нове болиде као одговор на промјене прописа 2022. године

Прва Велика награда ће се одржати 20. марта у Бахреину, али за тимове све већ почиње у сриједу.

Бранилац титуле Макс Ферстапен, вицешампион Луис Хамилтон и осталих 18 возача коначно ће у Каталонији видети прве резултате дугих мјесеци развоја њихових нових аутомобила.

Нови технички прописи који су уведени ове године имају за циљ да смање јаз у перформансама између тимова, при чему ће болиди бити у могућности да се ближе прате и лакше престижу.

Аеродинамика је ревидирана, са враћањем ефекта тла, који једноседе изравнава битуменом, а точкови су већи (пречник 18 инча наспрам 13 раније). Последњих дана тимови се представили своје болиде за сезону 2022, али у Барселони ћемо први пут моћи да их видимо заједно на стази.

"Увек ће постојати тимови који раде одличан посао на врху табеле, али ја се надам да ћемо видети још тимова у конкуренцији за врх", рекао је спортски директор Ф1 Рос Брон.

Поред Верстапена и Хамилтона, Ред Була и Мерцедеса, у Формули се надају да ће видети и друге кандидате за титулу. Почевши од Ферарија и Мекларена, не заборављајући и Алпину.

Са бројем један на болиду титулу ће бранити Холанђанин Макс Верстапен. Луис Хамилтон ће покушати да стигне до своје осме титуле и тако обори рекорд Михаела Шумахера који је освојио седам трифеја, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана