Ево шта штети вашем акумулатору и како спријечити кварове?

GS
Foto: Twitter

Ваш акумулатор је кључни дио вашег возила. Без њега, ни ваш аутомобил неће моћи да функционише.

Међутим, постоји низ ствари које можете учинити, а које ће убрзати пропадање вашег акумулатора. Ово су неки од фактора који ће негативно утицати на животни век вашег акумулатора:

Непрописно одржавање: Занемаривање редовног одржавања, као што су провјера нивоа електролита и чишћење терминала, може довести до оксидације и корозије, што ће смањити ефикасност акумулатора.

Екстремне температуре: Изложеност високим температурама може убрзати испаравање електролита, док ниске температуре смањују капацитет акумулатора. Паркирање на сунцу или вожња у екстремним условима може наштетити акумулатору.

Продужено некоришћење: Ако ваше возило дуже вријеме стоји некоришћено, акумулатор може изгубити своју способност пуњења и пражњења.

Преоптерећење: Додатна електрична оптерећења, као што су снага озвучења или неправилна употреба електронских уређаја у паркираном возилу, могу исцрпити акумулатор.

Кратки спојеви или електрични проблеми:  Кварови у електричном систему возила могу довести до преоптерећења акумулатора, узрокујући његово брже истрошење.

Да бисте продужили вијек свог акумулатора, важно је да редовно пратите ове факторе и да се побринете за одговарајуће одржавање вашег возила, преноси Глас Српске

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана