Ево који аутомобили се најчешће кваре

Г.С.
Ево који аутомобили се најчешће кваре

Организација потрошача и корисника (OCY) сваке године објављује извјештај у којем открива марке с најпоузданијим и најмање поузданим аутомобилима на тржишту.

На бази ових података можемо открити која је до сада најнепоузданија марка аутомобила и с највише кварова у Европи.

Извjештај се базира на истраживању 52.430 возача у пет европских земаља, које показује да азијске марке и даље воде на листи поузданости из године у годину.

Студија OCY открива да Lexus (95 бодова), Субару (93 бода) и Toyota (91 бод) заузимају прва три мjеста на листи најпоузданијих марки, а слиједе их Mitsubishi (4.), Киа (5.), Сузуки (6.), Huynadai (7.), Хонда (8.) и Мазда (9.).

Најпоузданији Сеат

Тиме су, наравно, на другом мјесту европски произвођачи, чија је најпоузданија марка, према овом извјештају, Сеат који заузима 10. позицију. Бодовно изједначена је Dacia, а слиједе Шкода, ДС, Volkswagen, Смарт, Peugeot, Мерцедес, BMW и Мини, који заокружују топ 20.

На другом крају листе, на задњих шест позиција с оцјеном једнаком или мањом од 68 бодова, налазе се Lancia, Cheavrolet, Јагуар, Ланд Ровер и Алфа Ромео. Коначно, најмање поуздана марка аутомобила с највише кварова у Европи, према извјештају које је објавио OCY, јесте Тесла, са само 60 бодова од укупно 100, преноси б92.

Бензински хибриди

Према извјештају OCY-а, најчешћи кварови које су аутомобили имали у 2022. су електрични кварови (17 одсто), кочиони систем (13 одсто), електроника (8 одсто), управљање и амортизација (7 одсто), мотор (8 одсто) и клима уређај (6 одсто).

Коначно, према OCY-у, бензински хибриди су аутомобили који се најмање кваре. У ову категорију је укључено до 10 модела који прелазе 95 бодова поузданости. Међу свима њима се истичу Lexus IS из 2013., Toyota Corolla из 2018. и Toyota RAV4 из 2013.-2018.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана